Hvem er du når du ikke er deprimeret, angst, har stress eller dårligt selvværd?

deprimeret

Hvem er du når du ikke er deprimeret, har angst, stress eller dårligt selvværd?

Jeg ved, at dit svar umiddelbart vil være:

Så ville du være virkelig glad og lettet – ikk’?

Sådan har langt de fleste det i alt fald.

Men der er også nogen som faktisk ikke ønsker en forandring – kun jagten på forandringen…

Så er hypnoseterapi ikke løsningen…slet ikke!

For du kan ikke undgå en eller anden form for forandring i hypnoseterapi.

 

Lad mig fortælle dig en lille historie:

 Dorte har, siden hun kan huske, haft et problem med maven.

Det er en smerte som volder hende problemer med næsten alt hvad hun foretager sig.

Hun kan glemme at sidde og læse i en bog, for stilheden og afslapningen fører hendes tanker ned i maven og, maven går straks i gang med at sende smerter.

Dorte har været på forskellige hospitaler og hos adskillige alternative behandlere, men ingen har kunnet hjælpe hende.

Hun fortæller mig, at smerten giver hende en følelse af vrede – og hun har haft al mulig grund til at være vred ifht. hendes historie.

Hun har haft en barndom, som kun de færreste kan forestille sig, med angst, frygt og nedgørelse, så selvfølgelig er følelsen “vred” på overarbejde inde i hende – hendes grundfølelse er vrede!

Hvem er du i forhold til dine nærmeste?

Hvis du forestiller dig, at du hele dit liv (eller det meste af dit liv) har haft en grundfølelse af vrede, og du så pludselig ikke længere har den følelse – hvem er du så?

Dine relationer kender dig, som hende der aldrig rigtig er glad, og hende som måske ikke kan klare så meget. Hende vi passer på – hvem er du så i forhold til dine relationer, hvis du pludselig kan klare alting selv, og ikke længere er hende, der skal passes på?

Umiddelbart kan det virke helt tosset, ikke at ville af med den vrede og smerte.

Men tænk lige over det – hvem er du i forhold til dine nærmeste?

Hvad får de ud af, at du er “offer” i jeres relation?

Er nogen af dine venner “reddere” – altså sådan nogen, som får noget ud af, at hjælpe dig og passe på dig – og hvordan ændre den relation sig så, når du pludselig ikke længere skal “reddes” af dem?

Er du så ikke så interessant for dem længere når jeres relation bliver “lige” og de ikke længere skal være på udkig efter en behandler til dig eller, når de ikke længere skal tage hensyn på samme måde til dig?

-Når de ikke længere skal have ondt af dig?

Jeg ved godt, at det kan lyde skræmmende og, at du nok mest af alt, har lyst til at sige, at den slags relationer har du ikke?  Det er også ok, men kig lige lidt dybere..- hvis du har lyst!  

De fleste af os har den slags relationer i vores liv, hvad end vi vil det, eller ej.

Hvem fodre du med dit mindreværd?

De fleste af os har en, og ofte et par stykker, i vores liv, som vi “fodre” med vores mindreværd – altså de føler sig godt tilpas, når de har en i deres liv, som de kan hjælpe og, være noget for.

Det er selvfølgelig ikke fordi de er dårlige mennesker, slet ikke – eller fordi vi er svage, det handler om, hvordan vores mønstre er, helt tilbage fra vores barndom.

Hvordan var din relation i forhold til fx dine forældre? – Var I lige meget værd og, hvad med dine søskende?

Var din søster/bror måske mere værd end dig?

– Det er en lang snak, men meget vigtig for nogen at få kigget lidt nærmere på.

 

Hvad nu, hvis din lykke skræmmer andre?

Hvis det er et mønster, som dig og din tætte relation, har haft over en længere periode og, det pludselig går op for dig, at det faktisk kan gå hen og blive et problem for lige præcis den person, som står dig tættest, at du får en forandring – hvad så?

Vil du så af med din smerte – eller bliver det for svært i dine tanker?

For nogen er tanken om, at komme ud af deres lidelse langt nemmere end rent faktisk, at være ude af smerten – for hvem er de så?

For Dorte betød det pludseligt, at hun gik en smule i panik.

Hun mærkede at hypnosen hjalp. Hun havde pludselig ikke længere behov, på samme måde som tidligere, for hendes mor -og det gjorde hende bange.

Hvordan ville hendes relation med hendes mor så blive, nu hvor hun ikke var ked af det længere.

Nu hvor hun rent faktisk begyndte at få det godt?

Det skræmte hende, fordi hendes mor også reagerede på, at Dorte fik det godt.

Hun (hendes mor) begyndte at trække sig fra Dorte og var pludselig ikke rigtig glad og nysgerrig på Dortes forandring, men rent faktisk prøvede hun at overtale Dorte til, at kigge på de dårlige ting i livet…

 

fx: “så godt kan du da ikke få det bare efter én gang hypnoseterapi, Dorte”!

 

Nu fik Dorte kolde fødder og blev panikslagen – hun havde mest lyst til at bakke ud af resten af hendes sessioner, fordi relationen med hendes mor blev svær.

Mor så ikke en datter i smerte og ondt i livet – men en datter, der for første gang i årevis, var glad og optimistisk.

Dortes mor oplevede sin rolle som “redderen” i deres forhold forsvinde.

Det kan være svært for mange at navigerer i, det var det også for Dorte’s mor.

 

Allerede efter 1. terapi behandling havde hun større forandringer, end hun har oplevet ved nogen anden behandling. Det skræmte hende, for hvem er Dorte uden hendes smerter, uden hendes verden af vrede og frustration?

 

Det blev dog den smukkeste rejse for hende, da hun besluttede sig for, at rejse ind i lyset.

Ved hjælp af hypnoseterapien kom Dorte igennem alle de faser hun havde brug for, for at kunne se, at livet i lyset ikke er så farligt, som det lige umiddelbart kunne se ud til.

Tværtimod blev det en lettelse, som hun kun havde turdet drømme om.

Så, selvom det kan være svært, at forstå for mange, så kan det for nogen være angst provokerende, at få det godt igen b.la fordi, at mange af vores relationer, på en eller anden måde, bliver involverede – på godt og ondt

Dog mest godt..

 

– Godt når vi forstår, hvad det er, der sker og- ikke mindst, hvordan det skal håndteres.

 

Læs Dortes udtalelse 2 måneder efter behandlingen:

Kære Tine,

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde. Forløbet hos dig var det hårdeste og mest vanvittige jeg nogensinde har været med til. Jeg havde slet ikke troet at det ville være så effektivt at være i hypnoseterapi – det havde jeg virkelig ikke…

Jeg troede efter vores 1. session at jeg var ved at blive skør, hele min krop reagerede anderledes fra alle de andre behandlinger jeg før har fået af forskellige behandlere.

Selvom det gjorde ondt i min mave, og jeg kunne ikke sove og hele min krop rystede, havde jeg det alligevel meget bedre og tænkte mange flere positive tanker og, som du jo ved, havde jeg bare aller mest lyst til at flygte og stoppe hos dig, men hvor er jeg glad for, at jeg holdt ved, for hold da op en rejse jeg kom på.

Jeg vil så gerne takke dig for din måde at passe på mig igennem forløbet. Jeg havde ikke turdet hvis ikke det var for dig. Jeg er så overrasket over hvor bange jeg pludselig blev for den forandring jeg jo altid har ønsket mig, det havde jeg slet ikke set komme.

Men du gjorde det hele så ukompliceret, og det er jeg dig evig taknemmelig for.

Jeg glæder mig så enormt meget til at leve resten af mit liv uden den frygt og vrede jeg havde i mig, og som jeg kun har kendt til, men det føles allerede som om jeg kommer til at stortrives i min nye “rolle”. Jeg vil også lige sige, at min mor tager det hele pænt og, vi har med hjælp fra dine værktøjer fundet en måde at være sammen på, som er godt for os begge to. 

Endnu engang tak. Jeg anbefaler dig til alle jeg kender.

Kærlig hilsen 

Dorte G.